archief

24 november 2016 - Regionale omroepen in Limburg en Brabant bundelen krachten.

De regionale omroepen L1 en Omroep Brabant willen de krachten bundelen. Doel is de journalistiek in beide provincies een kwaliteitsimpuls te geven, commercieel slagvaardiger te worden en innovatiever te opereren in een snel veranderend medialandschap. De regionale identiteit en de inhoudelijke autonomie van beide omroepen staan bij de samenwerking voorop. De redacties blijven stevig verankerd in de provincie en blijven gewoon hun werk doen zoals het publiek dat verwacht en gewend is. Aan de merknamen L1 en Omroep Brabant verandert dan ook niets. Op basis van een gezamenlijke bedrijfsvoering kan nog efficiënter gebruik gemaakt worden van de beschikbare middelen. Verder krijgt samenwerking met andere (private)journalistieke partijen in de eigen provincies prioriteit.

L1 en Omroep Brabant hebben in de voorbije jaren geprobeerd om samen met de overige regionale omroepen een antwoord te formuleren op de uitdagingen van de toekomst. Uiteindelijk zijn de omroepen tot de conclusie gekomen dat de journalistiek in de regio het best gediend is bij een samenwerking dichtbij huis. Hierdoor blijven de lijnen kort en kan snel worden ingespeeld op actuele veranderingen.

De samenwerking moet naast de journalistieke impuls eveneens een antwoord geven op de bezuinigingstaakstelling vanuit de Rijksoverheid. L1 en Omroep Brabant zien de krachtenbundeling ook als antwoord op dit vraagstuk.

De twee regioniale omroepen in Zuidoost Nederland nemen met dit voorgenomen besluit zelf het initiatief om voor de komende jaren hun toonaangevende rol in de regionale journalistiek op een professionele wijze te kunnen blijven vervullen.

 

Bron: Persbericht L1 en Omroep Brabant

 

Van
Naam 
Email 
Aan
Email 
Terug naar de vorige pagina
mobiele versie