satellietpagina

De radio en televisie programma's van de meeste regionale omroepen worden vanaf 10 november 2006 ook via de Astra satelliet gratis uitgezonden. Dit is sinds genoemde datum mogelijk geworden door afspraken tussen de overheid en regionale omroepen.

 

De regionale omroepen die via de satelliet uitzenden zijn: RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, RTV Noord Holland, RTV Rijnmond, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1. L1 was al ruim een jaar via de Astra satelliet te ontvangen.

 

Niet alleen de regionale omroep voor uw regio kunt u via de satelliet ontvangen, maar alle genoemde regionale omroepen. Ontvangst is gratis: er is dus geen abonnement of smartcard nodig. Vanzelfsprekend is ontvangst alleen mogelijk met een satelliet ontvangstinstallatie.

 

De uitzendingen vinden in eerste instantie plaats via twee satellieten. Het zijn de Astra satellieten op 19,2 graden oost en de 1D satelliet op 23,5 graden oost. vanaf 1 september 2007 worden de programma's alleen nog maar uitgezonden via de 23,5 graden oost.

 

De ontvangst van de Astra 23,5 Oost satelliet is mogelijk met een standaard 60 cm schotel en een z.g. DUO LNB. De satelietvakhandel kan daar goede adviezen over geven. Ook op de website www.ijzersterkduo.nl is informatie over de DUO LNB te vinden.

 

Meer informatie is te vinden op de website van Canal Digitaal. Via deze site kunt u ook zoeken naar de Canal Digitaal dealer bij u in de buurt.

 

 

Technische gegevens Astra 23,5 Oost

 

  • Transponder 208, frequentie 11914,00 Mhz
  • Polarisatie : horizontaal
  • Symbol rate 27500
  • FEC 3/4

 

 Informatiebrochure 23,5 Oost
terug
mobiele versie