Televisie

Op verschillende manieren zijn de programma's van de regionale omroepen te ontvangen. De meest gebruikte wijze van ontvangst is via de analoge kabel. Daarnaast zijn er de nodige digitale varianten: de digitale kabel, de satelliet, de ether, IP-TV en internet.

Via de digitale kabel kunnen de meeste regionale omroepen ontvangen worden. Afhankelijk van de kabelmaatschappij zijn dat enkele tot alle regionale omroepen. Op de websites van de kabelmaatschappijen zijn de ontvangstmogelijkheden aangegeven en is aangegeven in welk digitaal pakket de omroepen worden uitgezonden en wat daar de kosten voor zijn.

Via de satelliet zijn ook verschillende regionale omroepen te ontvangen. Voor ontvangst is een schotelinstallatie nodig die geschikt is voor de ontvangst van de Astra 23,5 satelliet. Over het algemeen is dit een gewone 60 cm schotel die voorzien is van een z.g. DUO LNB. De omroepen die via de satelliet uitzenden zijn RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep West, Omroep Zeeland, Omroep Brabant en L1 Radio-TV.

Via de digitale ether is in ieder provincie de eigen regionale omroep ook gratis (dus zonder abonnement) te ontvangen. In Zuid-Holland zijn dat twee omroepen. Voor de ontvangst is een digitale etherontvanger nodig en een geschikte antenne.

IP-TV levert een hoge beeldkwaliteit via het internet. Via KPN en Tele2 kunnen alle dertien regionale omroepen ontvangen worden.

Via de websites en mobiele applicaties van de regionale omroepen kan ook naar de televisieprogramma's gekeken worden. Deze manier van televisiekijken is geschikt voor de PC. Via de websites van de omroepen kunnen ook eerder uitgezonden programma's gezocht worden.


Klik op de verschillende pagina’s om meer over de mogelijkheden te lezen.

- kabel
- satelliet
- digitale ether
- internet

 

mobiele versie