Twitter
Hieronder vind je links naar organisaties die meegeholpen hebben aan de ROOS Dagen 2012. Ook vind je hieronder links naar organisaties die workshops en cursussen aanbieden die interessant zijn voor journalisten en programmamakers van regionale omroepen.

Diem-opleidingen verzorgde een aantal werkgroepen tijdens de ROOS Dagen, zoals de werkgroep Wat is nieuws van Freerk Teunissen, Gebruik van voice-over van Machteld Kooij, Crossmediale verhalen van Rob Prass en Schrijven voor internet van Arjan Dasselaar. Het cursusaanbod vind je op hun site.

Na afloop van de werkgroep Transmediale projecten stuurde Saskia Wielinga, een van de facilitators, de volgende links als inspiratie voor transmediale projecten: de presentatie van Ben Hammersley op NPOX 2011, het transmedia blog van NPOX, Conspiracy for the good in een lange en een korte versie, Collapsus, VPRO's Tegenlicht Money and speed, into the black box, Highrise, een webdocumentaire project met speciale beeldvoering dat een Emmy Award won,   IDFA DocLab en Seven Days van Channel4. Het Expertisecentrum Journalistiek gaf de cursus Omgaan met voorlichters, tips en trics. Zij geven regelmatig cursussen die je vindt op hun site. Karel van den Berg is trainer journalistiek creativiteit. Hij geeft onder meer creativiteitstrainingen voor journalisten, redacties en hun leidinggevenden. Wil je meer over Karel weten ga dan naar de site van zijn bedrijf mediapraktijk.